apolis αιθουσα δεξιώσεων avra catering

gamosgamos.gr

ενα μονο κλικ απο την πληροφορια

Πρώτα τα παιδιά, μετά ο γάμος  

Οι νεότερες γενιές αλλάζουν τα «καθιερωμένα»

Πάνω από τρία τέταρτα των γυναικών δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την απόκτηση ενός παιδιού χωρίς να έχουν ενωθεί επίσημα με τα δεσμά του γάμου, ενώ εννιά στους δέκα ενήλικες γενικά αναφέρει ότι δε διστάζει να προχωρήσει στην αγορά ενός σπιτιού προτού πει το πολυπόθητο «ναι».

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη βορειοδυτική Ευρώπη, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, το 76% των γυναικών δήλωσε ότι πίστευαν ότι δεν ήταν σωστό και αποδεκτό να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, χωρίς να είναι παντρεμένες, άποψη με την οποία δε φαίνεται να συμφωνούν οι νεότερες γενιές θεωρώντας τη παρωχημένη για τη σύγχρονη εποχή.

... read more
 

Η μυρωδιά ενός μωρού επηρεάζει το γυναικείο εγκέφαλο  

Ο τοκετός ενεργοποιεί το τμήμα που κάνει τους ανθρώπους πιο στοργικούς

Για όλες τις μητέρες φτάνει κάποια φορά η στιγμή που θα αναρωτηθούν πώς θα αντέξουν άλλο τα κλάματα, τις φωνές και τις τσιρίδες των παιδιών.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η μυρωδιά ενός μωρού αποτελεί το «κλειδί» και την «απάντηση» στο γρίφο, καθώς βοηθά τις γυναίκες να τα βγάλουν πέρα με τους δύσκολους πρώτους μήνες της μητρότητας.

Η γέννα «επανακαλωδιώνει» το γυναικείο εγκέφαλο, έτσι ώστε η μυρωδιά του βρέφους να ενεργοποιεί το τμήμα εκείνο που κάνει τους ανθρώπους πιο λογικούς, στοργικούς και περιποιητικούς.

... read more
 

Τα διατροφικά «πρέπει» και «δεν πρέπει» για μία έγκυο  

Απαραίτητο ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών

Μία ομαλή περίοδος εγκυμοσύνης συνοδεύεται από φυσιολογικές ανατομικές και λειτουργικές αλλαγές στον οργανισμό μιας εγκύου, που απαιτούν μια ιδιαίτερη διατροφική φροντίδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή απαιτείται ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών, το οποίο θα περιλαμβάνει:

1. Τουλάχιστον 3 μερίδες γαλακτοκομικών (γάλα, τυρί, γιαούρτι) ημερησίως.

2. Κατανάλωση σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον 2 φορές κρέας και αυγά καλά ψημένα.

3. Αυξημένη κατανάλωση μικρών λιπαρών ψαριών και αποφυγή ή μειωμένη σε μεγάλα ψάρια (όπως σολομό, τόνο, ξιφία) λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βαρέα μέταλλα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου.

... read more
 

Τα παιδιά της εξωσωματικής αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο επιπλοκών 

Βακτήρια φταίνε συχνά που «σπάνε τα νερά» πρόωρα σε έναν τοκετό

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση, αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο επιπλοκών (σε σχέση με τα παιδιά που έχουν συλληφθεί φυσιολογικά), όπως να γεννηθούν πρόωρα ή να πεθάνουν κατά τον πρώτο μήνα της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Μια δεύτερη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι για τον πρόωρο τοκετό, πολύ συχνά, φταίνε βακτήρια εξαιτίας των οποίων «σπάνε τα νερά» της εγκύου πριν την ώρα τους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον Μάικλ Ντέιβις του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσε πάνω από 300.000 γεννήσεις.

... read more
 

Ένα ποτήρι κρασί στην εγκυμοσύνη κάνει καλό  

Μια ψυχολόγος υποστηρίζει ότι κάνει καλό στην ανάπτυξη των παιδιών.

Οι μέλλουσες μαμάδες που απολαμβάνουν ένα ποτάκι την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αποκτούν παιδιά που προσαρμόζονται συναισθηματικά και συμπεριφορικά πιο εύκολα, συγκριτικά με εκείνα των οποίων οι μανάδες απέφευγαν το αλκοόλ.

Ανάλογα με την εγκυμοσύνη οι ειδικοί συνιστούσαν στις γυναίκες είτε να απέχουν εντελώς από το αλκοόλ κατά τη διάρκεια αυτής, είτε να πίνουν μερικά ποτά με μέτρο.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Janni Niclasen από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η οποία μελέτησε το ζήτημα, οι γυναίκες που έπιναν λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποκτούσαν παιδιά που ήταν πιο σταθερά συναισθηματικά και είχαν καλύτερη συμπεριφορά όταν έφταναν στην ηλικία των 7 ετών.

... read more
 
  • RSS
  • Subscribe

Statistics

  • Entries (53)

διαφημηστικη θεση

διαφημηστικη θεση

BasePortals Ltd