apolis αιθουσα δεξιώσεων avra catering

gamosgamos.gr

ενα μονο κλικ απο την πληροφορια

Βράζουµε σε κατσαρόλα τα δαµάσκηνα, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού

δαμασκηνα

Υλικά  

  • 250 γραμμ. δαμάσκηνα (ξερά, απυρήνωτα)
  • 250 γραμμ. μαυροδάφνη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • 1/2 κούπας καρύδια
  • 1/2 κούπας τρίμματα σοκολάτας
  • 400 γραμμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

    Εκτέλεση

    Βράζουµε σε κατσαρόλα τα δαµάσκηνα, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
     
    Τα καλύπτουµε µε το κρασί.
     
     Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε τα δαµάσκηνα για περίπου 20΄ µέχρι να φουσκώσουν.
     
    Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουµε από το σιρόπι. 
     
    Αφήνουµε το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά ακόµα και να πυκνώσει. Η σύστασή του πρέπει να θυµίζει µέλι. Αποσύρουµε από τη φωτιά. 
     
    Ξαναβάζουµε τα δαµάσκηνα στο σιρόπι τους. Αφαιρούµε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα παγώνουµε στο ψυγείο. 
     
    Σερβίρουµε γιαούρτι σε µπολ ή σε πιάτο.
     
    Από πάνω βάζουµε παγωµένα δαµάσκηνα ποσέ και σιρόπι.
     
    Πασπαλίζουµε µε καρύδια και τρίµµατα σοκολάτας.
     
     
     
    μερίδες 5
     
    Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά

    πηγή : www.argiro.gr
Gravatar
Posted by gamosgamos.gr 31/10/2013 Categories: catering γλυκα συνταγες
BasePortals Ltd.
Rate this Content 0 Votes