κατσικακι κοκκινο κρεας χωρις πολλα λιπη...

katsikaki

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει διάφανο.

2. Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι. Στο μεταξύ, ζεματάμε τα χόρτα και το μαρούλι σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.

3. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).

4. Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό. Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό άγρια χόρτα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 5-6 κλωνάρια άνηθου δεμένα με σπάγκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

    πηγή www.argiro.gr

Gravatar
Posted by gamosgamos.gr 31/07/2013 Categories: catering κρεας συνταγες
BasePortals Ltd.
Rate this Content 0 Votes

Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 Base Portals Ltd

Powered by mojoPortal | HTML 5 | CSS | Design by styleshout